Dag 43 Bergen -Cornelius – Tysnes

Vi bestemte oss for å dra tidlig fra Bergen for å ta frokost på restaurant Cornelius. Vi hadde blitt kjent med driveren for stedet; Skjellmannen Alf Roar Sætre i Skjerjehamn.

Vi la til ved 11-tiden og ble tatt i mot og vist rundt på stedet av datteren og vennligheten selv; Karianne Godøy.

Og for et sted!! Vi ble målløse! Området, omgivelsene, atmosfæren, beliggenheten, gjestfriheten, mottakelsen var helt unik. Saltvannstanker med levende hummer, sjøkreps, kamskjell, østers (også flatøsters) mm. Røykovn, naturlig vinkjeller med plass for 7000 viner.

Flott kaianlegg for båter, i tillegg til landingsplass for helikopter ( for de som ikke har råd til egen båt 😊)

Vi startet frokosten med flatøsters og champagne,

etterfulgt av Alf Roars signaturrett; fiskesuppe med sei og grønnsaker kokt på krepseskall og o-skjell. Deretter fulgte nykokte og saftige sjøkreps.

Så var det tid for dampet lange og til dessert var det rabarbraterte. Det hele ble servert med tilhørende hvite viner. Avsluttet med kaffe og huset egen tørre og fruktige cognac.

Alt ble servert av den skjønneste betjening og fantastiske kokker. For en opplevelse 😊 Tusen takk til Karianne og den serviceinnstilte betjeningen. Dette ble en uforglemmelig opplevelse som kan anbefales til alle. Terningkast: 6.

Så bar det rett på Tysnesfestival med Smokie og bart brennevin 🤪

2 thoughts on “Dag 43 Bergen -Cornelius – Tysnes

  1. Morro å følge dere! Da er det Sletta og Karmøy-sundet neste. I sundet kan det være stri strøm og Sletta er kjent for flere ting; det at det skal være slett er ikke blant dem 🙂

    Like

Leave a Reply